20 Ağustos 2016 Cumartesi

KATREMİZ ANTAKYA MUTFAĞI'NDA KAHVALTI






Merhabalar,


Haziran ayında katıldığım bir kahvaltı etkinliğinden bahsetmek istiyorum sizlere... Sevgili arkadaşım Sibel'in organizasyonu ve davetiyle Katremiz Antakya Mutfağı'nda katıldığım kahvaltı, Antakya yöresine ait lezzetlerle dolu muhteşem bir sabah oldu hepimiz için. Hepsini isimleriyle birlikte fotoğraflarda görebilirsiniz.



Etkinlik günü birer ikişer gelen blogger arkadaşlarımızla mekanda buluştuk ve kahvaltı masasını fotoğraflamaya başladık. 




Sema hanım kahvaltı öncesi bizlere kendisini tanıttı ve mekanı hakkında bilgiler verdi.

Katremiz Antakya mutfağı; Çayyolu'nda küçük ama son derece samimi, kaliteli ve lezzet bombası kahvaltıları olan bir mekan. 



Sahibi Sema Hanım o kadar içten ve güler yüzlü bir hanım ki,  kendinizi sanki bir arkadaşınızın kahvaltı davetine gitmiş gibi hissediyorsunuz. 1-2 yıl kadar önce yine Sibel'imin davetiyle orada bir kahvaltı etkinliğine katılmıştım (o etkinliğe ait yazım için tık tık). O zamandan bu zamana Sema Hanım hiç değişmemiş, aynı misafirperverlikle karşıladı bizleri. Kendisi Antakya gelini ve emekli bir öğretmen. Uzun yıllar Antakya'da yaşamış ve daha sonra emekli olarak mekanını açmış. Çok da iyi etmiş çünkü malzemelerin tümünü Antakya'dan getirtiyor ve yedikleriniz gönlünüzde yer ediyor. Şahsen ben gittikten sonra uzun zaman oradaki kahvaltılıkları unutamıyorum.

İşte masamızdakiler:




Klasik domates-salatalık, çeşit çeşit reçeller, Dil peyniri ve tereyağı, çökelek, hatay kırma zeytini, zahterli baharat karışımı-zeytinyağı.



Ardından biberli ekmeklerimiz geldi.




Felafel ve sigara böreği




Sürk salatası enfesti doğrusu




Kömbelerimiz dut şurubu eşliğinde geldi.



Kahvaltı sonrası türk kahvesine ise kestane kabağından kabak tatlısı eşlik etti, tabii ki üzerinde tahinle servis edildi. 





Kahvaltı sonrası sevgili Ferda'nın bizler için yapıp getirdiği dantel desenli limonlu kekten de nasibimizi aldık, gerçekten çokk lezizdi ellerine sağlık Ferda'cığım.  




Diğer arkadaşlarımı bilmiyorum ama ben uzun süren bir diyet sürecinde olduğum için yerken gerçekten kendimi kaybetmişim. Tüm gün tok gezdim.









Bol muhabbetli ve eğlenceli bir günün ardından hatıra fotoğraflarımızı da çektirdikten sonra Sema Hanım ile Sibel'e teşekkür ederek ve de tabii ki gönlümüzü de orada bırakarak ayrıldık. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder