2 Eylül 2015 Çarşamba

ANKARA'DAN ÖZLEM MEKİK GEÇTİ







Uzun zamandır yazmaya çalıştığım ama duygularımı nasıl ifade edeceğimi bilemediğim bu yazıyı artık yazmam gerektiğini biliyorum. Üç hafta önce; organizasyonu Tarçın Events tarafından yapılan ve Ankara ayağını sevgili arkadaşım Sibel Erzincan ile birlikte gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizden bahsetmek istiyorum sizlere… Kendisine ve mesleğine olan saygı ve hayranlığımı ifade etmekte zorlandığım büyük eğitmen şef, televizyon programcısı, Sofra ve Klass Dergileri yazarı, Milliyet Gazetesi köşe yazarı, Magazinkolik yazarı, Ziyade Fasıl'ın sahibesi güzel kişi, canımın içi, gönül insanı, benim için çook değerli sevgili Özlem Mekik’in “Özlem Mekik ile Günümüz Lezzetleri” adlı yeni kitabının tanıtımını büyük ve güzel bir organizasyonla gerçekleştirdik. Aynı zamanda Ankara’da bugüne kadar yapılmış en kalabalık blogger etkinliği olan kutlamada, birbirinden özel ve seçkin blogger dostlarımızla bir araya geldik.



Etkinlik detaylarına geçmeden önce sizlere kitap hakkında bazı bilgiler vermek istiyorum:



“Benim kitabımda yemeğin aşk haline tanık olacaksınız. Kiminize göre bir tarif kitabı olacak bu kitap, kiminize göre bir aşk... Yemek sevdamın tutkulu bir aşka dönüşüşünü ilmek ilmek işlediğim ilk göz ağrım kitabım da benim için bir aşk... Hayallerimde dolaşan, henüz doğmamış çocuklarımın neşeli kahkahalarıyla çınlayan mutfağımdan çıkan lezzetin aşkı. Sizleri de bu aşka davet ediyorum” diyor sevgili Özlem… Tariflerin hepsi özgün tarifler, kitap 5 ana bölümden oluşuyor:

-Başlangıçlar
-Salatalar
-Ana yemekler
-Makarna & pilavlar
-Tatlılar

Kitapta şimdiden mutlaka denemeliyim dediğim bir sürü tarif buldum diyebilirim. Her tarifte verilen önemli püf noktaları da cabası. Yılların deneyimini mutfak aşkı ve kendi özgün tarzı ile birleştirip çok farklı tarifler yaratmış sevgili şefimiz… Meraklılarına şiddetle tavsiye olunur, henüz alamayanlar en kısa zamanda edinsinler bence.

Gelelim etkinlik günü yaşadıklarımıza:







Günün erken saatlerinde sevgili Sibel ile birlikte büyük heyecan içerisinde güzel misafirlerimizi karşılamak için havaalanında aldık soluğu. Kahvaltı için hep birlikte Ankara’nın en güzel mekanlarından birine doğru yola çıktık. Güzel şefimiz Mehtap’ın muhteşem ikramları, keyifli sohbetimiz ve müthiş lezzetler ile Huqqa’da yaptığımız kahvaltının tadı damağımızda kalmış bir şekilde etkinlik mekanımız olan yurt içinde ve yurt dışında pek çok ödülün sahibi olmuş, Ankara’nın 1 numaralı balık restoranı Trilye’ye doğru yola çıktık.




Gerekli hazırlıkları tamamladıktan sonra misafirlerimizi beklemeye başladık. Özlem Şef tüm misafirlerle tek tek ilgilendi, herkesle uzun uzun sohbet etti, kitapları imzaladı ve herkesle fotoğraf çektirdi. Enerjisi, içtenliği, samimiyeti ve yaydığı sıcacık ışığıyla herkesi adeta büyüledi. Etkinlik Özlem mekik’in açılış konuşması ile başladı. Kendisinin geldiği yere ulaşmak için ne kadar emek sarfettiğini, bir kadın olarak tırnakları ile kazıyarak ne kadar zorluklarla başetmek zorunda kaldığını, yemek sevdasını, mutfakla olan aşkını ve yemek yolculuğundaki maceralarını dinlerken hepimiz anlattıklarının etkisi altında kaldık.


Daha sonra bu etkinlik için bizlere kapılarını açan Trilye restoranın sahibi Süreyya Üzmez’in konuşmasını dinledik. Süreyya Bey bizlere önemli dersler alınabilecek hayat hikayesinden bahsetti.



Sonrasında müthiş lezzetlerle dolu bir menüye sahip yemeklerimiz birbiri ardına gelmeye başladı.



Yemekler arasında birçoğumuz gibi benim de favorim Kabak Çiçeği Tempura oldu.

Etkinlik boyunca güzel sohbetler muhteşem anlar yaşadık.



Son olarak Özlem Mekik için büyük bir heyecan ve keyifle hazırladığım kutlama pastamız da geldi.




Benim için en heyecanlı kısım burasıydı. Özlem Mekik gibi büyük bir gurme ve şefe pasta hazırlamak tahmin edersiniz ki benim için kolay değildi ve büyük bir sınavdı. Çok şükür yüzümün akıyla çıktım.



Pastalarımızı tüm misafirlerimizle birlikte yedikten sonra sponsorlarımızın bizler için gönderdiği birbirinden güzel hediyelerimizi dağıttık.



Finalde hatıra fotoğrafımızı çektirdik ve dağılmaya başladık.

Etkinlikte sponsor olan firmalardan gelen hediyelerimiz için

Nefis Gurme'ye,

Kalecik Un'a,


Pakmaya'ya

ve Trilye Restaurant'a



bu etkinlikte bizimle birlikte olan tüm davetlilerimize teşekürlerimi sunuyorum.

Vel hasıl kelam; Ankara'dan Özlem Mekik geçti...

Sevgili Özlem Mekik, hepimizin kalbinde güzel izler bıraktın, seni şimdiden çok özledik…

19 yorum:

  1. Canım arkadaşım, yorulduk ama harika bir etkinlik oldu, sen de o kadar güzel anlatmışsın, öyle güzel fotoğraflar koymuşsun ki, okurken o günü yeniden yaşadım, kalemine sağlık...Birlikte daha nice güzel organizasyonlara imza atacağız inşallah ;)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir etkinlikti emeğinize sağlık. Bu kafar büyük ve başarılı blr organizasyondan sonra yenilerini bekliyoruz artık :))

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir etkinlik olmuş.. Sevgili Özlem Mekik'i de aracılığınızla kutluyorum kitabı için..:Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Harika görünüyorsunuz. Hepinizin enerjisi yüzünüze yansımış maşallah. Ben de olacaktım ama şehirdışındaydım. neyse birdahaki sefere inşallah. sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar
    Özlem Mekik ve tarçın event harika gün demek. Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Oyyy maşallah bu kadar güzel gülümseyen hanımların günü kötü mü geçer harikasınız.Tekrarları da olsun inş. sevgiler

    YanıtlaSil
  7. orada aranızda olabilmek isterdim ne mutlu size harika bir etkinlik olmuş
    pastanız da en az sizib kadar güzel gözüküyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Kendisini kutluyorum kitabı için.Pastaya da bayıldım,çok cici :)

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar, etkinliğinizi sosyal medyadan hep takip ettim. İnsanların yüzleri hep gülüyor, ne mutlu ,Özlem Mekik girdiği bütün ortamlarda bunu sağlıyor. Emeklerinize sağlık, her şey çok güzel.Sponsorlarınız da bir harika. Yolunuz Antalya ya düştüğünde orada da arkadaşlarınız var , bilin istedim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Özlem şefimizin enerjisi ile harika bir etkinlik olmuş :-))

    YanıtlaSil
  11. Ne kadar keyifli bir gün olmuş böyle.

    YanıtlaSil
  12. herşey çok güzeldi Tolunay'cım..emeklerinize sağlık

    YanıtlaSil
  13. Muhteşem bir gündü, her şey çok özel ve çok güzeldi. Aranızda olmak büyük keyifti. Sevgili Tolunaycığım ve Sevgili Sibelciğim harika bir etkinliğe imza attınız, tebrikler. Yeni etkinliklerde görüşmek dileğiyle kocaman sımsıcak sevgiler. Ayrıca pasta nefisti Toluncaycığım o güzel ellerine sağlık... https://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  14. Çok güzel bir etkinlik olmuş.Emeğinize sağlık...
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. Bol fotoğraflı bir yazı olmuş. Çok güzel geçtiği belli. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
  16. Kalemine sağlık sevgili Tolunay! Baştan sona büyük bir keyifle ve yüzümde bir tebessümle okudum yazını. Katıldığım en başarılı, en profesyonelce düzenlenmiş etkinlikti. Bir daha da benzerini ancak yine aynı ekip yapar! Seni ve dünya tatlısı Özlem Şefimi daha yakından tanıma şansına sahip olduğum için çok mutlu oldum. Ne kadar teşekkür etsem azdır. Daima afiyetle ve sevgiyle kal arkadaşım xoxoxox

    YanıtlaSil
  17. Harika bir emek müthiş bir organizasyondu. Özlem Şef hepimizin kalbini fethetti, sizlerde buna vesile oldunuz. Çoook cok teşekkürler. Ayrıca pasta da ha-ri-kaydı :)

    YanıtlaSil
  18. guzel bir etkinlik olmuş sevgiler

    YanıtlaSil